Jáhly jsou lehce stravitelná, bezlepková potravina.
Mají velmi příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, sacharidů,
tuků s vyšším podílem esenciálních aminokyselin.
Jsou významnějším zdrojem vitaminů než ostatní obilniny, svojí nutriční hodnotou se vyrovnají ovesným vločkám.
Mají příznivý poměr bílkovin, tuků i sacharidů.
Důležitý je obsah vitaminů B1 a B2, minerálních látek, zvláště draslíku, hořčíku, železa, zinku, fosforu, mědi
a vysokým podílem křemíku podporují kvalitu srsti a pokožky.
Je to jediná zásaditá obilovina, která je vhodná při žaludečních obtížích.
Předností této hydrotermizované přílohy je vysoká nutriční hodnota, lehká stravitelnost, obsah vlákniny, vitamínů a minerálů.
Dromy hydrotermizovaná jáhlová příloha - složení:
jáhlové vločky, mrkev, pastinák, celer, pór letní, hrachové vločky, petržel, špenát.
Balení: 1000 g = ± 5 kg hotové přílohy.